http://product.statnano.com). بالغ بر 41 نوع محصول متمایز نانویی در این صنعت‌شناسایی شده که از حوزه های صنعتی خوراکی ها، مکمل های غذایی و ورزشی، نانوحسگرها و بسته‌بندی هستند. کشورهای برتر به لحاظ تعداد برند نانویی عرضه شده در بازار ایالات متحده، استرالیا، هلند، کره جنوبی و کانادا معرفی می شوند. در میان تمامی نانومواد به کار گرفته شده، نانوذرات نقره، رس، دی اکسید تیتانیم، دی اکسید سیلیسیم، لیپوزوم Q10، طلا و زئولیت بیشترین استفاده را جهت ایجاد و یا بهبود خواص نانویی مانند کنترل کیفیت مواد غذایی، تشخیص عوامل بیماری زا و آلاینده‌ها، افزایش قابلیت جذب مواد مغذی، تنظیم pH بدن، محافظت از DNA، کنترل رهاسازی ترکیبات شیمیایی در بدن، فیلتراسیون اکسیژن و رطوبت داشته اند."> ستاد ويژه توسعه فناوري نانو | مقالات و گزارش ها | فناوری نانو در محصولات تجاری صنعت مواد غذایی و بسته بندی
1
ستاد ویژه توسعه فناوری نانو Iran Nanotechnology Initiative Council بستن
  • ستاد ویژه توسعه فناوری نانو

  • مدیریت بانک اطلاعات شاخص های فناوری نانو

  • سایت جشنواره فناوری نانو

  • سیستم جامع آموزش فناوری نانو

  • شبکه آزمایشگاهی فناوری نانو

  • موسسه خدمات فناوری تا بازار

  • کمینه استاندارد سازی فناوری نانو

  • پایگاه اشتغال فناوری نانو

  • کمیته نانو فناوری وزارت بهداشت

  • جشنواره برترین ها

  • مجمع بین المللی اقتصاد نانو

  • اکو نانو

  • پایگاه اطلاع رسانی محصولات فناوری نانو ایران

  • شبکه ایمنی نانو

  • همایش ایمنی در نانو

  • گالری چند رسانه ای نانو

  • تجهیزات فناوری نانو

  • صنعت و بازار

  • باشگاه نانو

فناوری نانو در محصولات تجاری صنعت مواد غذایی و بسته بندی

افراد مقاله : ‌ نویسنده اول - ساناز مقراضی برین , نویسنده دوم - امیرمحمود بخشایش , نویسنده سوم - صبا شرف الدین زاده

موضوع : علم و پژوهش - صنعت و بازار کلمات کلیدی : بانک اطلاعاتی - محصولات فناوری نانو - نانومواد - بسته بندی تاریخ مقاله : 1396/05/22 تعداد بازدید : 587

بر اساس تعریف محصول فناوری نانو طبق استاندارد ISO TS 18110، هر نوع محصول مرتبط با صنعت مواد غذایی که کیفیت فیزیکى، شیمیایى و بیولوژیکى و همچنین جمع‏ آورى، عمل‏ آورى، تبدیل، تکمیل، نگهدارى و حمل و نقل آن به کمک فناوری نانو انجام گرفته و یا مبتنی بر فناوری نانو باشد، محصول نانویی صنعت مواد غذایی به حساب می‌آید. تا ابتدای سال 1396، تعداد 340 محصول نانویی صنعت مواد غذایی موجود در بازارهای جهانی به‌وسیله‌ی بانک محصولات فناوری نانو (NPD) رصد شده است که از میان آن‌ها محصولات 91 شرکت از 19 کشور بررسی و به ثبت رسیده است (http://product.statnano.com). بالغ بر 41 نوع محصول متمایز نانویی در این صنعت‌شناسایی شده که از حوزه های صنعتی خوراکی ها، مکمل های غذایی و ورزشی، نانوحسگرها و بسته‌بندی هستند. کشورهای برتر به لحاظ تعداد برند نانویی عرضه شده در بازار ایالات متحده، استرالیا، هلند، کره جنوبی و کانادا معرفی می شوند. در میان تمامی نانومواد به کار گرفته شده، نانوذرات نقره، رس، دی اکسید تیتانیم، دی اکسید سیلیسیم، لیپوزوم Q10، طلا و زئولیت بیشترین استفاده را جهت ایجاد و یا بهبود خواص نانویی مانند کنترل کیفیت مواد غذایی، تشخیص عوامل بیماری زا و آلاینده‌ها، افزایش قابلیت جذب مواد مغذی، تنظیم pH بدن، محافظت از DNA، کنترل رهاسازی ترکیبات شیمیایی در بدن، فیلتراسیون اکسیژن و رطوبت داشته اند.

 
مقالات آموزشی مرتبط